Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Naar verwachting alle zorgpremies in de avond van 12 november bekend

brievenbusdatum

Afgelopen dinsdag heeft DSW zijn premie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. De meeste zorgverzekeraars maken hun zorgpremie echter pas op 12 november bekend. Dit jaar verandert hier iets aan.

Brievenbusdatum zorgverzekeraars

De afgelopen jaren waren zorgverzekeraars die niet uitsluitend online werkzaam zijn, verplicht om hun premies op 12 november per post aan hun klanten te sturen. Hierdoor wordt deze dag ook wel de ‘brievenbusdatum’ genoemd. Dit jaar is dat echter anders. Zorgverzekeraars hoeven hun zorgpremies pas op 12 november om 23:59 uur bekend te maken, en dit mag ook online. Waar voorgaande jaren de grote zorgverzekeraars hun premies gedurende de dag bekendmaakten, zullen dit jaar naar verwachting bijna alle zorgverzekeraars hun premies pas in de avonduren delen met hun klanten.

Aanvullende verzekeringen later bekend

Naar verwachting worden de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraars ook niet al op 12 november bekendgemaakt. Zorgverzekeraars hebben namelijk tot uiterlijk 19 november de tijd om de aanvullende verzekeringen met hun klanten te delen. Zorgverzekeraars willen vaak niet de eerste zijn die de prijzen van de aanvullende verzekeringen bekendmaakt. Op die manier kan een zorgverzekeraar namelijk veel goedkoper of juist duurder lijken dan de concurrentie, en beide opties zijn onwenselijk.

Zorgverzekering vergelijken

Vanaf 13 november is het mogelijk om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierdoor kan je vergelijken op prijs, duurzaamheid, vergoedingen en reviews van andere klanten over de zorgverzekeraar. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Bekijk dan onze zorgverzekering 2025 pagina.

Laatste update op 26 september 2024 – 14:06 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344