Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Eigen risico 2014 ook afhankelijk van het inkomen

Naast dat de zorgpremie inkomensafhankelijk wordt gaat ook het eigen risico in 2014 afhankelijk worden van het inkomen.

Met het nieuwe zorgstelsel 2014 staat er iets nieuws in de planning voor het eigen risico. Deze wordt namelijk verdeeld over drie gelijke inkomensgroepen. Het eigen risico wordt in 2014 dan 180, 350 of 595 euro per persoon afhankelijk van het inkomen. Het eigen risico in 2013 is nog 350 euro en dit geldt voor iedereen van boven de 18 jaar.

Eigen risico bepalen door zorgverzekeraars

Omdat met het nieuwe zorgstelsel 2014 het eigen risico voor de zorgverzekering inkomensafhankelijk wordt, betekent dit dat zorgverzekeraars informatie nodig hebben over het inkomen. Alleen mogen zorgverzekeraars dit soort gegevens niet verzamelen. Er moet dus voor het zorgstelsel 2014 een nieuw uitvoeringsapparaat ontwikkeld worden, waar ook geld voor nodig is,  om het eigen risico te bepalen voor de verschillende inkomensgroepen.

Je kan beter rijk zijn of ongezond

Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2014 kan je maar beter rijk zijn of ongezond en niet allebei tegelijk, want als je ziek en rijk bent betaal je de hoofdprijs. Voorheen kon het eigen risico ook worden verhoogd met een vrijwillig eigen risico. Je kan dan zelf bepalen hoeveel eigen risico je hebt voor de zorgverzekering in ruil voor de verhoging van het eigen risico krijg je korting op je zorgpremie. Dit is voor het eigen risico in 2013 wel nog mogelijk.

Laatste update op 1 november 2012 – 17:13

Reactie op “Eigen risico 2014 ook afhankelijk van het inkomen

  1. Monika! hier is collega aeuutr Mark. Goed dat je de resultaten van het RTSS vaccin onder de aandacht brengt maar ik ga en moet hier mijn kanttekeningen bij zetten. Eerst de disclaimer: ik werk voor een organisatie die o.a. Malaria vaccin ontwikkeling financiert en technisch ondersteunt (www.euvaccine.eu)Over dit vaccin en de manier waarop het wordt gepositioneerd heb ik eerder dit jaar een stukje geschreven () en daar ben ik het nog steeds mee eens. Sterker nog, na op congressen de Bill en Melinda Gates foundation en GSK presentaties te hebben gezien, ben ik het er nog MEER mee eens. Allereerst en belangrijkst: dit vaccin lijkt slechts in 50% bescherming te geven. Nog nooit is een vaccin met zo’n lage effectiviteit uitgerold. Verder is dit onderzoek gedaan in combinatie met geefmpregneerde bednets en deet. Dus in delen van malaria endemisch gebieden waar die voorzieningen er niet zijn is het risico op lagere effectiviteit heel groot. Vervolgens zit je dus met het grote probleem in de mogelijke implementatie van dit vaccin. Hoe zorg je ervoor dat de moeder in de rij bij de kliniek in de steppes van Burkina Faso goed begrijpt dat van de 10 kids er maar 5 of minder beschermd zijn. Risk and Benefit verhaal. En hoe zorg je dat een mogelijke teleurstelling in een populatie niet de roll out van de follow-up generatie vaccins (>80%) verstoord of zelfs onmogelijk maakt. Als laatste grote risico is dat het geld dat nodig is om de follow-up generatie vaccin (>80% efficacy) te ontwikkelen weg trekt. Dit vindt nu al plaats omdat geldverstrekkers zeggen: maar er is toch een vaccin??Kortom, het is fantastisch dat er licht aan het eind van de Malaria tunnel gloort en dat we over 10 jaar zeker een vaccin hebben. Maar dat is niet RTSS. Dus dit moet duidelijk, eerlijk en NU verteld worden aan de stakeholders EN het publiek.Groet! Mark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2025 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344