Zorgverzekering 2013: 4 tips voor studenten
Studenten kunnen in veel gevallen kiezen voor een studenten zorgverzekering in 2013. Zorgverzekeraars hebben vaak pakketten speciaal gericht op studenten. Zo betaal je niet voor zorg die je niet nodig hebt. Waar moet je als student op letten bij het vergelijken van je zorgverzekering.
1. Basisverzekering: Krijg korting als student
Als student ben je over het algemeen jong en gezond. Daarom is de basisverzekering vaak voldoende voor een student. Wil je alleen een basisverzekering, dan speelt de prijs een belangrijke rol. De basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, maar de prijzen verschillen onderling flink. Zorgverzekeraars geven vaak korting aan studenten. De basisverzekering 2013 vergelijken en overstappen naar een goedkope basisverzekering kan jou een hoop geld besparen. Geef dus aan dat je een student bent.
2. Aanvullende zorgverzekering: Wees niet oververzekerd
Heb je meer zorg nodig dan wat er in het basispakket zit, dan kan je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Belangrijk is om dan niet alleen op de prijs te letten, maar vooral naar de dekking en vergoeding te kijken. Je moet aan jezelf vragen ‘Welke zorg heb ik nou echt nodig’ en aan de hand van het antwoord de aanvullende zorgverzekering 2013 vergelijken. Kies dan voor de aanvullende zorgverzekering die het beste past bij jouw wensen.
3. Zorgverzekering vergelijken: Altijd doen!
Ben je student en heb je een studenten zorgverzekering waarvan jij vindt dat deze perfect bij je past? Dan is het nog steeds verstandig om je zorgverzekering te vergelijken voor 2013. De zorgverzekering vergelijken kan resulteren in een goedkopere zorgverzekering of een zorgverzekering die beter past bij jouw situatie.
4. Inentingen: Betaal eenmalige uitgaven zelf
Let op: Je kan maar één keer per jaar overstappen. Kies je ervoor om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor een eenmalige uitgave. Denk aan een vergoeding voor inentingen als je op reis gaat. Dan betaal je het hele jaar extra premie per maand. Het kan in sommige gevallen dus voordeliger zijn om een rekening zelf te betalen.
Laatste update op 25 oktober 2021 – 16:39
Expert op het gebied van het financiële product zorgverzekeringen, gericht op consumenten. Telefonisch en schriftelijk contact met consumenten om hen, op basis van hun wensen, te begeleiden in welke zorgverzekering passend is. WFT zorg (Wet op financieel toezicht) certificering behaald in 2018.
Als onderwijshulpverlener binnen het roc zien wij regelmatig dat studenten psychische of medische hulp nodig hebben. (denk aan psycholoog of fysio). Echter om de prijs van verzekering te drukken kiezen studenten regelmatig voor hoog eigen risico. (soms zelfs tot 700,-) dat in combinatie met 350,- eigen bijdrage zorgt er regelmatig voor dat studenten niet voor de zorg kiezen die zij wel nodig hebben. Mijn advies maak je eigen risico niet onverantwoord hoog. of kies bij wel hoog eigen risico om iedere maand een bedrag te sparen voor het geval dat. Heb je het uiteindelijk niet nodig dan heb je een leuk bedrag aan het eind van het jaar. Is het wel nodig dan heb je in ieder geval al een bedrag gespaard en is het wellicht beter overbrugbaar.