Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wederom een forse premiestijging bij DSW

Traditiegetrouw is DSW de eerste zorgverzekeraar die zijn premie bekendmaakt. De zorgverzekeraar meldt wederom een flinke stijging van de premie voor de basisverzekering. Zo stijgt de premie met € 9,50 naar € 158,50 per maand. Op Prinsjesdag werd al duidelijk dat de zorgpremie zou stijgen. DSW verwacht dat de zorgpremie binnen drie jaar zelfs boven de € 200 per maand zal uitkomen.

DSW: Binnen 3 jaar de zorgpremie naar € 200 per maand

Volgens Aad de Groot (topman DSW) valt er weinig te doen aan de premiestijging. Dit komt voornamelijk door de hogere lonen in de zorg, die de aankomende jaren met nog eens 3 tot 4 procent zullen stijgen. Ook maken steeds meer mensen gebruik van zorg. Dit komt met name door de vergrijzing in Nederland, die de aankomende jaren alleen maar verder zal toenemen.

Ook de kabinetsplannen om het eigen risico in 2027 te verlagen van € 385 naar € 165 zullen invloed hebben op de zorgpremie. In totaal kost het verlagen van het eigen risico 4 miljard euro, wat deels wordt doorgerekend in de zorgpremie.

Verlagen eigen risico zorgt voor solidariteit en minder zorgmijding

Aad de Groot is positief over het verlagen van het eigen risico in 2027. Zo zorgt het verlagen van het eigen risico voor minder zorgkosten voor mensen die chronisch ziek zijn. Daarnaast leidt het tot hogere kosten voor mensen die gezond zijn en het eigen risico niet opmaken, door de hogere zorgpremie die ze gaan betalen.

Ook is de verwachting dat het verlagen van het eigen risico leidt tot minder zorgmijding. Op dit moment gaan mensen niet naar een zorgverlener omdat ze bang zijn voor de hogere kosten. Ook DSW krijgt vaak te horen van klanten dat ze behandelingen uitstellen om deze reden.

DSW pleit voor lagere premie en hogere belastingen

Ondanks dat het verlagen van het eigen risico een goed idee is volgens DSW, is een premie van € 200 per maand voor veel mensen niet op te brengen. Daarom pleit DSW voor hogere belastingen om de stijgende zorgkosten te betalen en voor een lagere premie. Hierdoor betalen mensen een laag bedrag per maand van ongeveer € 30, en wordt de rest via belastingen gefinancierd. Zo hoef je lagere inkomens geen zorgtoeslag meer te geven, en zal de prijsconcurrentie tussen zorgverzekeraars verdwijnen.

Ontwikkeling van de zorgpremie van DSW

De zorgpremie van DSW is de afgelopen jaren steeds verder gestegen. Zo was de zorgpremie in 2022 een bedrag van € 127,75 per maand, in 2023 was dit € 137,50 en afgelopen jaar was dit € 149. Ook dit jaar stijgt de zorgpremie van DSW dus weer. Toch is de stijging ‘slechts’ € 9,50, terwijl de prijsstijging vorig jaar € 11,50 was. Bekijk hieronder de ontwikkeling.

Infogram

Bekijk het actuele overzicht van de zorgpremies 2025 van alle zorgverzekeraars

Basisverzekering van DSW

DSW biedt een combinatiepolis aan aan haar klanten. Dit is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Met een combinatiepolis heb je vrije artsenkeuze voor de meeste zorg. Het kan wel voorkomen dat je voor enkele zorgverleners moet bijbetalen. Met welke zorgverleners DSW een contract heeft, en waarbij je dus niet hoeft bij te betalen, wordt uiterlijk bekendgemaakt op 12 november.

Zorgtoeslag stijgt mee

Hoewel de premie aankomend jaar stijgt, zal de zorgtoeslag ook meestijgen voor de lagere inkomens. Hierdoor worden de lagere inkomens gecompenseerd voor de hogere premie. Hoeveel (en of) zorgtoeslag je krijgt, is afhankelijk van je inkomen en je vermogen. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken.

Zorgverzekering DSW vergelijken met anderen

Uiterlijk 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun premie bekendgemaakt. Vanaf 13 november is het mogelijk om op Zorgkiezer.nl de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.  Bekijk onze zorgverzekering 2025 pagina om het laatste nieuws te lezen.

Laatste update op 24 september 2024 – 10:34 door Rosa Boogaard.

Reacties op “Wederom een forse premiestijging bij DSW

  1. Lekker bezig in dit land. Als mijn beiden kinderen straks 18 zijn ben ik dus 600 euro kwijt aan de zorgverzekering.

    Een ding scheelt. Als we niet meer kunnen vreten dan zijn we in ieder geval verzekerd van een infuus zodat we alsnog onze voedingsstoffen binnen krijgen. Alhoewel, dan kost het me natuurlijk nog steeds 3x eigen risico a 385 euro. Dus voor 3.555,- zitten we all inclusief. Dat is dan weer ongeveer gelijk aan het vakantiegeld, dus voelt het toch een beetje als vakantie.

    Goed bezig Nederland. Fijn dat er rekening gehouden wordt ook met de alleenstaanden.

    1. Misschien moet u niet zo zeuren. Wij hebben hier in Nederland een van de beste zorgstelsels in de wereld. En daar hangt gewoon een prijskaartje aan.

      Kunt u overigens de zorgpremie niet betalen, dan kunt u in Nederland gewoon een betalingsregeling treffen. U begint dan met een achterstand die elke maand oploopt, maar daar merkt u zelf niets van. Wel even uw kinderen informeren dat zij de erfenis niet accepteren uiteraard.

    2. En dan ook nog goed kopere medicijne geven.
      Terwijl ze soms heel veel problemen geven.
      Met goed die altijd heb geen probleem hebben

  2. Land is helmaal.naar de kloten beste 1x 1 jaar je zorgverzekering betalen zo als Duitsland belgia houw je einde van jaar nog wat over hier in Nederland helemaal niks kut land azielzoekers land geworden onze eigen volk kan kapot vallen en jij annie hoop dat je keer
    inons schoenen zouw staan niks meer overhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344